3 najobľúbenejšie recepty na drinky z Prosecca

3 najobľúbenejšie recepty na drinky z Prosecca

3 najobľúbenejšie recepty na drinky z Prosecca

Prosecco sa v posledných rokoch stalo jedným z najobľúbenejších šumivých vín a to nielen na slovenskom trhu. Za jeho popularitu nie je zodpovedná len mohutná reklamná kampaň, ale aj široká ponuka miešaných letných drinkov, ktoré sa z neho dajú pripraviť. V dnešnom článku sa pozrieme na 3 takéto obľúbené drinky, ktoré si hravo zvládnete pripraviť aj sami doma.

Aperol Spritz

Aperol Spritz sa počas posledných letných sezón stal najznámejším letným drinkom na Slovensku. Jeho príprava je mimoriadne jednoduchá a nepotrebujete k tomu žiadny shaker ani nič podobné. Dajte do vínového pohára trochu ľadu, pridajte 4 cl Aperolu, 10 cl Prosecca, dolejte perlivou vodou a ozdobte plátkom pomaranča. Hotovo, teraz už len vychutnávať ako na teraske niekde v Taliansku. Môžete to vyskúšať aj podľa tohto video-receptu.

Prosecco mojito

Máte radi mojito? Vyskúšajte Prosecco mojito. Zmiešajte pramenitú vodu s trstinovým cukrom v pomere 1:1 (50 ml vody a 50 gramov cukru) a pridajte mätové lístky. Takto vytvoríte sirup. Sirup zmiešate s 50 cl Prosecca a pridáte podľa chuti minerálku. Drink si môžete trochu okoreniť aj bielym rumom. Nezabudnite pridať pár kvapiek limetky a niekoľko plátkov šalátovej uhorky pre doladenie chuti.

Mimóza

Ultra jednoduchý drink, na ktorý potrebujete len minimum ingrediencií. 10 cl Prosecca zmiešate s 10 cl pomarančového džúsu a pridáte plátok pomaranča na ozdobu. Mimózu si však môžete pripraviť aj s z iných typov džúsu. Všetko je to o vašich chuťových preferenciách a hlavne chuti experimentovať.

Prosecco na každú party

Nezabudnite, že Prosecco sa môže piť aj individuálne. Je to mimoriadne chutné šumivé víno, ktoré by rozhodne nemalo chýbať na žiadnej oslave. Ak máte po ruke šikovného barmana, vyčaruje vám z neho desiatky skvelých a originálnych drinkov, ktoré si každý zamiluje.

Preskúmajte našu ponuku Prosecca

V našej ponuke nájdete desiatky rôznych príchutí obľúbeného Prosecca, ktoré len čakajú na to, kedy ich ochutnáte alebo z nich skúsite pripraviť niektorý zo spomínaných drinkov. Objednajte si alkohol až domov s expresným dodaním za bezkonkurenčnú cenu.

Ďalšie zaujímavé články
Vyskúšajte tento výborný recept na domáce Baileys. Nedáte naň dopustiť
 · 2 min čítania

Vyskúšajte tento výborný recept na domáce Baileys. Nedáte naň dopustiť

Asi každý z nás pozná írsky krémový likér Baileys. Vedeli ste však, že si ho môžete vyrobiť svojpomocne aj sama doma a to s minimálnou námahou? Presvedčte sa, aké je to jednoduché.
Prečítať článok
Najlepší gin? Týchto 5 by ste rozhodne nemali prehliadať
 · 4 min čítania
Gin

Najlepší gin? Týchto 5 by ste rozhodne nemali prehliadať

Na trhu sa objavujú každý týždeň nové a nové značky ginov z tradičných aj exotických ginových krajín a pre bežného ochutnávača je naozaj náročné vybrať si ten pravý. Vybrali sme pre vás 5 zaujímavých ginov, ktoré ocenia začiatočníci, ale aj skúsení a nároční…
Prečítať článok