Diplomático Reserva Exclusiva & Tiramisu: Dokonalá bodka za každým jedlom

Ciao Italia! Máme veľa dôvodov, aby sme Taliansko milovali. Vášeň pre dizajn, bohatá história a umelecké dedičstvo, ktoré je takmer na každej ulici, pozoruhodná kultúra módy a predovšetkým miestna kuchyňa. Pre milovníkov sladkého pripravilo Diplomático pravý taliansky dezert, tiramisu. S nezameniteľnou arómou rumu Diplomático Reserva Exclusiva bude tento dezert dokonalou bodkou za každým jedlo.

Je ťažké zistiť ako a kedy bolo tiramisu prvýkrát vyrobené, ale je veľmi zrejmé, že sa stalo ikonou talianskej kuchyne. Jeho pôvod je pomerne nedávny, pretože použitie prísad, ako sú surové vajcia nebolo v minulosti veľmi populárne.

Tiramisu sa pravdepodobne zrodilo na severe Talianska. Hlavným dôvodom je, že hlavná ingrediencia, syr mascarpone, je pôvodom z Lombardie, regiónu, ktorého hlavným mestom je Miláno.

Dokonalý pár s jedlom

Tiramisu je dezert, ktorý perfektne kombinuje tri špičkové ingrediencie: spomínaný mascarpone a kávu s najexkluzívnejším kakaom, ktorým sa dezert na záver popráši. Táto kombinácia doplnená jemnosťou vajíčka a konzistenciou piškót, ktoré sú v Taliansku známe ako savoiardi (kvôli svojmu pôvodu v Savoy), nás nikdy nesklame.

Tradičný recept je obohatený o rum Diplomático Reserva Exclusiva, zmes najlepších rumov vyzretých do 12 rokov, starostlivo vybraných rumovými majstrami Diplomático, aby bol dezert ešte lepší. Pridaním rumu do kávy (obidve sa nasajú do piškót) prinesieme jedinečné arómy vrátane tónov pomarančovej kôry, sladkého drievka alebo karamelu, ktoré budú perfektne ladiť so sviežosťou mascarpone a horkosťou, ktorá pochádza z kávy a kakaa.

Ak si tento dezert doprajeme s pohárom Diplomático Reserva Exclusiva, čistým alebo na ľade, budeme mať dokonalý záver večere, ktorá bude určite obsahovať chutnú neapolskú pizzu, trochu gorgonzoly, pere e noci ravioli alebo tonnato vitello, takmer čarovnú kombinácia hovädzieho a tuniaka. Tiramisu nám dopraje veľkolepú bodku na záver, ktorá nás prenesie do srdca Talianska.

Špeciálny recept na Tiramisu s Diplomático Reserva Exclusiva

Recept na 4 poháre:

Na krém

  • 2 bielka
  • 4 žĺtka
  • 100g cukru
  • 1čl vanilkový extrakt
  • 300g mascarpone

Z bielkov vyšľaháme sneh, a na chvíľu odložíme do chladničky. V druhej miske si vyšľaháme žĺtka spolu s cukrom, až dokým sa ich objem strojnásobí. Potom pridáme vanilkový extrakt a po troškách pridávame mascarpone. Na záver opatrne primiešame sneh.

Na kávu

  • 1 šálka kávy
  • 1/2 šálky Diplomático Reserva Exclusiva
  • 1pl cukru

Zmiešame čerstvo urobenú kávu s cukrom a pridáme Diplomático Reserva Exclusiva. Necháme vychladnúť.

Na dekorovanie

  • 12 dlhých piškót
  • pár tabličiek horkej čokolády
  • Kakao

Do 1 koktejlového pohára naukladáme nalámané piškóty. Polovicu jednej piškóty si odložíme na záver. Následne nalejeme kávovo-rumovú zmes cez piškóty. Pridáme krémovú plnku až po vrch pohára. Ozdobíme polovičkou piškóty a tabličkou horkej čokolády. Na záver posypeme kakaom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Back to Top
error

Páči sa vám náš blog? Podeľte sa s ním s priateľmi.