Diplomático Selección de Familia - Q&A

Diplomático Selección de Familia - Q&A

Diplomático Selección de Familia - Q&A

Diplomático Selección de Familia je absolútna novinka, ktorá bola navrhnutá aj pre tú najnáročnejšiu klientelu.

Rodina Ballesteros, majitelia značky Diplomático:

´S Diplomático Selección de Familia vám prinášame naše dedičstvo, rum priamo z našich sŕdc. Oslovujeme vás, vaše srdce ….´

 diplomatico seleccion de familia

Otázky a odpovede ku rumu Diplomático Selección de Familia

Čo je Diplomático Selección de Familia?

Diplomático Selección de Familia je výnimočný rum narodený z vášne a odborných znalostí rodiny Ballesteros, ktorá stojí za touto nezávislou značkou venezuelského rumu.

 

Prečo názov Selección de Familia?

Rodina je kľúčovou súčasťou dedičstva a hodnôt Diplomático. Selección de Familia znamená „výber rodiny“. Pred niekoľkými rokmi si rodina Ballesteros vybrala so svojimi Maestros Roneros niekoľko špeciálnych sudov, ktoré by najlepšie odrážali štýl a hodnoty značky Diplomático.

 

Prečo ste sa rozhodli vytvoriť tento rum?

Diplomático Rum je vedúcou značkou super-prémiových rumov na najväčšom európskom rumovom trhu, vo Francúzsku. Ako značka stále rástla, rozhodla sa rodina Ballesteros predstaviť Diplomático Selección de Familia, aby ponúkla spotrebiteľom možnosť pokračovať v štýle, ktorý nastavila vlajková loď značky, Diplomático Reserva Exclusiva. Existujúce verzie, ako sú Diplomático Single Vintage, Ambassador či The Distillery Collection, sú výrobky, ktoré sa sústredia na exkluzivitu či rozmanitosť rumu ako takého. Selección de Familia je bližšie k rumu Diplomático Reserva Exclusiva, než tieto ostatné verzie.

Po zavedení na francúzsky trh sa Selección de Familia teraz dostáva aj na český a slovenský trh.

 

Aké sú rozdiely medzi Diplomático Reserva Exclusiva a Diplomático Selección de Familia?

Selección de Familia ponúka jemnú chuť, ktorá identifikuje Diplomático, v zložitejšej a sofistikovanejšej zmesi. Obsahuje vyšší podiel pot still (kotlíkového destilátu) ako Diplomático Reserva Exclusiva. Okrem rumov zrejúcich v sudoch z amerického bieleho dubu po bourbone a po whisky zahŕňa Selección de Familia tiež rumy zrejúce v sudoch po sherry, preto nájdete v blende aj väčšiu prítomnosť červených plodov a korenených vôní. Prezentované na 43% alk. vs Diplomático Reserva Exclusiva na 40%, pre suchší, ale vyvážený a hladký chuťový profil.

Vo vôni: zvýraznená aróma červených plodov, vychádzajúci z rumov zrejúcich v sudoch po sherry, korenistejší

V ústach: je suchší a má viac tela než Diplomático Reserva Exclusiva

chuťové profily diplomatico seleccion de familia

Aké druhy sudov sa používajú v procese zrenia Selección de Familia?

Prostredníctvom procesu vytvárania dokonalej zmesi pre Selección de Familia ochutnávala celá rodina Ballesteros spoločne s ich Maestros Roneros širokú škálu rumov zrejúcich v rôznych druhoch sudov a v rôznych podmienkach. Vybrali tie, ktoré ich osobne najviac potešili.

 

Ako prebieha proces destilácie?

Selección de Familia sa primárne destiluje v medených kotlíkových destilačných prístrojoch v kombinácii s batch kettle a destiláciou na kolóne pre stredne telnaté a ľahké rumy.

 

Pridávate do tohto rumu cukor?

Na konci výrobného procesu používa Diplomático, inšpirované tradíciou šampanského (Champagne), aj dozážny likér z cukrovej trstiny. Výsledný blend Selección de Familia obsahuje 20 g cukru/ l.

 

Aké sú kľúčové vlastnosti produktu?

Zrenie: až 12 rokov, fľašované v sile 43% alk.
Farba: tmavo jantárová
Vôňa: vyvážené vône cukrovej trstiny, medu a červených plodov, následne tóny vanilky a dubu
Chuť: vôňa dreva a sliviek kombinovaná s karamelovými tónmi pre dlhý dozvuk
Perfect serve: čistý alebo na ľade

 

 

Ďalšie zaujímavé články
#AlkoOkoloSveta | Zastávka č. 6: Južná Amerika
 · 4 min čítania

#AlkoOkoloSveta | Zastávka č. 6: Južná Amerika

Dnes sa prvýkrát pozrieme na južnú pologuľu a navštívime niektoré krajiny Južnej Ameriky. Pre mnohých z nás je Južná Amerika jedna veľká neznáma, preto vám ju priblížime aspoň z pohľadu kvalitného alkoholu.  
Prečítať článok
Tatranský čaj a Frndžalica: Spoznajte tajomstvá nášho prémiového slovenského alkoholu
 · 5 min čítania

Tatranský čaj a Frndžalica: Spoznajte tajomstvá nášho prémiového slovenského alkoholu

Tradičný stereotyp hovorí, že Slováci pijú radi a pijú veľa. Podľa reportu Svetovej zdravotníckej organizácie je tento stereotyp naozaj pravdivý. Slovensko sa v priemernej ročnej konzumácii alkoholu umiestnilo na desiatom mieste zo všetkých svetových krajín,…
Prečítať článok